Anne Liinamaa

Kaveri, toveri vai kumminkaima?

Annen vaaliteemat eduskuntavaaleissa – 4. joulukuuta 2008 klo 16.40

Ari Lagerbom kiinnitti kirjoituksessaan (SK 18.11) aiheellisesti huomiota lautakuntien valintakriteereihin henkilövalinnoissa. Haluan kuitenkin oikaista erään kirjoituksessa esitetyn seikan.

 

Sosiaalilautakunnan viimeisessä kokouksessa 12.11 tehdyt kodinhoitajien valinnat ratkaistiin yksimielisesti esittelijän esityksen mukaan. Kodinhoitajavalinnat olivat esillä jo edellisessä sosiaalilautakunnan kokouksessa, jolloin eräät lautakunnan jäsenet kiinnittivät huomiota yhden esitetyn henkilön vähäiseen työkokemukseen. Tämän johdosta lautakunta päätti laittaa valinnat ’pöydälle’ ja pyytää esittelijää kertomaan seikoista, joiden vuoksi hän puoltaa esitettyjä henkilöitä kodinhoitajan virkaan.  Esittelijän perusteluiden jälkeen sosiaalilautakunta päätti hyväksyä esityksen eikä asiasta äänestetty.

 

Kodinhoitajan tehtävään valittiin kymmenen henkilöä, hakijoita oli 58. Lisäksi lautakunnan kokouksessa oli monta muuta tehtävää, joihin oli useita hakijoita. Lautakunnan jäsenet saavat yhteenvedot hakijoiden koulutuksesta ja työkokemuksesta, mutta pelkästään niiden perusteella on lähes mahdotonta laittaa hakijoita paremmuusjärjestykseen.  Paremmin asiasta osaavat päättää virkamiehet, jotka ovat kutsuneet osan hakijoista työpaikkahaastatteluun tai ovat mahdollisesti jopa työskennelleet samassa työpisteessä jonkun hakijan kanssa.

 

Mielestäni henkilövalinnat pitäisi poistaa lautakunnilta ja siirtää virkamiehille. Näin hakijoiden etu toteutuisi paremmin ja mahdollinen politiikan vaikuttaminen henkilövalintoihin jäisi pois.

 

 

Anne Liinamaa (vihr.)

sos.lautakunnan jäsen

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sivusto on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Kirjaudu sisään