Anne Liinamaa

Hullu, hullumpi, kansanedustajaehdokas?

Annen vaaliteemat eduskuntavaaleissa – 6. maaliskuuta 2011 klo 16.00

Satakunnan Kansan uusimmassa Virta- liitteessä on mielenkiintoinen juttu fiksuista, menestyvistä ihmistä, joita on pyydetty kansanedustajaehdokkaiksi, mutta he ovat kieltäytyneet kunniasta. Puhekupliin on kirjoitettu perusteita kieltäytymiseen ja todellakin, syyt vaikuttavat järkeviltä. Yksi kertoo pelaavansa mieluummin lautapelejä lasten kanssa, toinen sanoo olleensa kerrankin itsekäs, yksi kertoo työnsä olevan niin innostava, että kiinnostusta ehdokkuuteen ei ole. Hyviä syitä on monia.

Luin juttua juuri ennen lähtöä vaalityöhön perjantai-illan tihkusateeseen. Mietin hetken aikaa miksi ihmeessä minä olen lähtenyt ehdokkaaksi. Luulen, että useimmilla politiikkaan mukaan lähtevillä on samat syyt lähteä mukaan. Ja uskallan muuten väittää, että useimmilla syyt ovat puhtaasti epäitsekkäät. Eiköhän useimmat politiikkaan lähtijät ajattele vilpittömästi edistävänsä arvoja, jotka vievät yhteiskuntaa eteenpäin, parempaan suuntaan.  Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista ja kuinka ollakaan politiikassa näkyvät samat kasvot, jotka on totuttu näkemään muissakin yhteisten asioiden hoidossa, vanhempainyhdistyksissä, taloyhtiön hallituksissa, pihatalkoissa…

Ajatusleikkinä voidaan miettiä millainen valtio meillä olisi, jos ei olisi eduskuntavaaliehdokkaita, ei olisi eduskuntaa eikä kansa saisi päättää. Sellaisistakin valtioista meillä on lukuisia esimerkkejä, diktatuuria ovat käyttäneet sellaiset historiaan jääneet henkilöt kuin Adolf Hitler Saksassa, Benito Mussolini Italiassa, Francisco Francon Espanjassa ja Josif Stalin Neuvostoliitossa. Tätäkö meilläkin halutaan? Jos kaikki toimisivat niin kuin uuden ajan sankarit Virta- liitteessä, niin Suomi olisi samassa tilanteessa kuin edellä mainitut valtiot.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sivusto on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Kirjaudu sisään