Anne Liinamaa

Meikit, ketjut ja vyöt

Annen vaaliteemat eduskuntavaaleissa – 3. huhtikuuta 2011 klo 21.12

Eduskuntavaaliehdokkaista on olemassa kaksi eri totuutta. Toinen on tiedotusvälineiden ja ehdokkaan oman markkinointimateriaalin yhdessä rakentama kuva poliittisesta henkilöstä. Tämä mielikuva välittyy suurelle yleisölle eli mahdollisille äänestäjille. Omat mainokset ja esitteet tehdään tietysti mahdollisimman edustaviksi, otetaan kaunis kuva ja kirjoitetaan hyvistä asioista. Ongelmallisempi puoli onkin sitten ne pahuksen tiedotusvälineet, joita ei voi ohjailla. Toimittaja voi nostaa esiin minkä tahansa haluamansa asian. Ja se asia ei ole aina suinkaan se, mistä ehdokas itse haluaisi keskustella.

Tavoitteeni vaalikampanjassani on herättää keskustelua perusopetuksesta, uusiutuvista energiamuodoista vaihtoehtona ydinvoimalle, tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta. Niistä aiheista olen kirjoittanut ja keskustellut tapaamieni ihmisten kanssa. Valitettavasti näistä aiheista puuttuu ns. mediaseksikkyys. Kuka näistä tylsistä asioista jaksaisi jauhaa?

Olen onnistunut ylittämään kampanjani aikana uutiskynnyksen jo useamman kerran. Kahdella viimeisellä kerralla olen saanut näkyvyyttä(kivalla)meikkaustyylilläni. Naiset, onko teille joskus väitetty, että miehet eivät kiinnitä tällaisiin asioihin huomiota? Se näyttää kyllä olevan täyttä puppua! Sitä ennen sain huomiota vertaamalla verkkosukkahousuja ja verkkohousuja sekä allekirjoittamalla Vihreiden Naimalakko adressin. (symbolinen vastaisku Älä alistu – kampanjalle). No, nyt ei parane nirsoilla, vaalit ovat tulossa ja lähes kaikki huomio on hyväksi!

Mikä sitten on se toinen totuus ehdokkaasta? Sen tietävät ehdokkaan eli tavallisen ihmisen, äidin, isän, siskon tai ystävän läheiset. Se ei muutu vaalien myötä vaan se on ja pysyy ja se on se totuus jolla on todellista merkitystä.  Tämä tsemppauksena ja muistutuksena kaikille ehdokkaille!! Hyvää vaalityötä viimeiselle kahdelle viikolle, pian tämä on ohi. Tältä kerralta.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sivusto on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Kirjaudu sisään