Anne Liinamaa

Paperittomat

Annen vaaliteemat eduskuntavaaleissa – 16. huhtikuuta 2011 klo 15.19

Rakastajat- teatterin Paperittomat näytelmä on paitsi koskettava ja puhutteleva näytelmä myös varsinainen tietoisku siirtolaisista, joilta puuttuu oleskelulupa. Suomessa heitä on arvioiden mukaan muutamasta sadasta tuhansiin, tarkasta määrästä ei ole tietoa.
Osa heistä on paennut kotimaastaan henkensä uhalla, joku taas joutunut paperittomaksi kesken opintojen tai työuran. Tämä kaikki on tietoa, jota katselijat esityksessä saivat.
Ilman oleskelulupaa maassa olevia yhdistää jatkuva kiinnijäämisen pelko. Heiltä puuttuvat lain suomat oikeudet ja sosiaaliset palvelut. Paperittomille lääkäripalvelut ovat maksullisia ja niiden käyttöön ei välttämättä ole rahaa tai niitä ei uskalleta käyttää.
Hyvinvointivaltiossa kasvaneen on vaikea ymmärtää, että jokaisella ihmisellä ei ole ihmisarvoa. Paperittomia ei ole olemassakaan, he ovat kadonneet maailman kartalta. Mutta Mikko Kuustosen sanoin: ”Kun sinusta tulee totta, olet veljeni verta ja lihaa”. Onneksi on ihmisiä, jotka haluavat auttaa
Suomessa Vapaa liikkuvuus- verkosto ja evankelisluterilainen kirkko ovat tukeneet paperittomia jo vuosia ja Helsinkiin perustettiin keväällä 2011 vapaaehtoisvoimin paperittomien klinikka Global Clinic. Auttaminen ei ole koskaan rikos! Kiitos Rakastajat- teatterin väelle, kun välitätte tästä kaikesta tietoa!

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sivusto on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Kirjaudu sisään