Anne Liinamaa

Jumala armahtaa – yhteiskunta ei!

Annen vaaliteemat eduskuntavaaleissa – 13. elokuuta 2012 klo 11.00

Kirkon perusajatus armosta tarkoittaa sitä, että ihminen on arvokas omana itsenään, eikä ihmisen arvo johdu siitä millainen hän on tai mitä hän on tehnyt. Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten moni uskoi, että esimerkiksi vammaisuus on seurausta ihmisen synneistä. Tämä vaikutti varmasti myös käsitykseen siitä miten ihmisiä pitää auttaa ja tukea.

Ajatus tuntuu ensi kuulemalta osalta menneisyyttä, jolla ei ole mitään tekemistä nykypäivän kanssa. Toisaalta, tämän hetkisessä keskustelussa voimme nähdä merkkejä samasta. Ihmisen ihonväri, kansalaisuus, sukupuolinen suuntautuminen jopa köyhyys voi merkitä asioita, jotka antavat oikeuden paheksuntaan ja välinpitämättömyyteen. Itse toivoisin kirkon korostavan rooliaan heikompien puolustajana ja tekevän selkeän pesäeron syrjintään.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sivusto on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Kirjaudu sisään