Anne Liinamaa

Korkeakoulut ovat alueen voimavara

Annen vaaliteemat eduskuntavaaleissa – 13. elokuuta 2012 klo 11.09

1980- luvulla asuin Nakkilassa ja kaveripiirissäni oli itsestään selvyys, että lukion jälkeen muutetaan pois lapsuudenkodista ja lähdetään opiskelemaan muualle. Porin tarjoamat vaihtoehdot olivat lähinnä opiskelut insinööriksi ja sairaanhoitajaksi ja nämä vaihtoehdot eivät tuntuneet riittäviltä. Monet lähtivät ja harvat tulivat takaisin.

Nykyisin Satakunnan koulutusmahdollisuudet ovat aivan toista luokkaa. On hyvätasoinen suurehko ammattikorkeakoulu ja sitten se kauan odotettu Yliopistokeskus, joka mahdollistaa yliopisto-opinnot Satakunnassa. Opiskelijoista kaksi kolmannesta tulee lähialueilta ja saman verran opiskelijoista myös jää Satakuntaan.

Niin yksiselitteistä asia ei kuitenkaan ole, että omalle synnyinseudulle opiskelemaan jääminen olisi aina paras vaihtoehto. Muutto toiselle paikkakunnalle saattaa hyvinkin auttaa itsenäistymään ja tuo elämään uutta näkökulmaa. Satakuntaan tarvitaan opiskelijoita muualtakin kuin Satakunnasta.  Pori on tehnyt muuttovoittoa juuri opiskelijoiden ansiosta. Opiskelijat, tervetuloa myös jatkossa, Pori on hieno opiskelukaupunki!

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sivusto on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Kirjaudu sisään